Gemeente Maastricht


GEMEENTE MAASTRICHT
 

Onderwerp: Hulp gevraagd bij berichtgeving over papierinzameling

Beste buurtraden/-netwerken/-platforms,

De gemeente haalt in verband met de coronacrisis geen oud papier meer op. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van ons om geen oud-papier aande straat te zetten, blijven mensen dit toch nog doen. We vragen daarom uw hulp om onderstaand bericht onder de aandacht te brengen bij uw buurtbewoners. U kunt ook naar het bericht verwijzen op onze website: https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/actueel/nieuws/nog-steeds-geen-papierinzameling.
Heeft u vragen over het ophalen van papier? Bel dan het GemeenteLoket via 14 043.
Alvast dank voor uw medewerking!

Nog steeds geen papierinzameling
Tot nader bericht haalt de gemeente geen oud papier op. De gemeente heeft hiervoor onvoldoende capaciteit. Normaal doen verenigingen dit, maar die activiteit is gestopt. Ook Suez, de papierverwerker waarmee de gemeente samenwerkt, zamelt niet meer in. Ziet u dat mensen toch nog oud papier aan de straat zetten? Tip ze even dat het niet meer wordt opgehaald en dat ze het kwijt kunnen bij het milieuperron of milieupark. Ook de handhavers van de gemeente zijn op pad om mensen hierop te wijzen.

Wanneer weer wel?
Als het papier weer wordt opgehaald, maakt de gemeente dat bekend via: 

·         de gemeentelijke website – www.gemeentemaastricht.nl 

·         de Milieu App – download hem via www.besteuitafval.nl/milieu-app

·         de digitale nieuwsbrief voor inwoners
          abonneer u hierop via www.gemeentemaastricht.nl/nieuwsbrief 

·         Facebook - www.facebook.com/gemeentemaastricht

·        VIA Maastricht - kijk voor de afhaalpunten op www.limburger.nl/via.

 
------------------------------------------

 

Onderwerp: Communicatie over het GemeenteLoket aanpassen

Beste meneer, mevrouw,

Graag wil ik u informeren over de werkwijze van het GemeenteLoket. Voor veel producten en diensten hoeft een inwoner van de gemeente Maastricht niet meer langs te komen bij het GemeenteLoket, omdat wij de mogelijkheid bieden om veel zaken volledig online te regelen via www.gemeentemaastricht.nl.

Als online aanvragen niet mogelijk is, of als iemand gewoon liever wilt langskomen dan kan dat ook. Maar alleen op afspraak. Deze afspraak kun je snel en eenvoudig online maken of door telefonisch contact op te nemen via 14 043. De afspraak vindt dan plaats op een tijdstip dat de inwoner het beste past binnen onze openingstijden.

Communicatie in uw wijk of buurt
We merken in de praktijk dat niet iedereen ervan op de hoogte is dat we alleen op afspraak werken. Daarom vragen we u vriendelijk of u dit wilt communiceren via uw kanalen binnen uw wijk- of buurtnetwerk. Of als u structureel al iets communiceert over onze openingstijden, deze boodschap te nuanceren/actualiseren.

www.gemeentemaastricht.nl

We werken dus alleen op afspraak binnen de openingstijden. Alle informatie hierover, inclusief een filmpje, vindt u ook op www. gemeentemaastricht.nl/contact